Best Practices

De Stichting Bison heeft sinds het eind van 2007 reeds 26 goede ideeën ondersteund door middel van financiering, hulp bij het aanvragen van octrooien, het vinden van een startersruimte, begleiding en coaching.

Hieronder kun je een indruk krijgen van de verschillende soorten ideeën die daadwerkelijk financiële ondersteuning hebben gekregen.

1. Vertrekdirect.nl opgericht door Sander Dales en Eelke Broersma:

Een zonvakantie naar Griekenland, op safari in Afrika of een stedentrip naar Rome. Het aanbod van internetreizen is enorm. Wie orde in deze chaos schept is internetbedrijf VertrekDirect.nl. Binnen dertig seconden van bezoeker naar boeker luidt het credo van oprichters Sander Dales en Eelke Broersma. “Op onze site vinden bezoekers snel en eenvoudig de lastminutebestemming die bij hen past." Klik hier voor meer informatie over deze businesscase. 

2. Waterbehandeling - Maurice Tax

Ik houd mij bezig met de ontwikkeling van nieuwe technologie op het gebied van waterbehandeling. Zo ben ik in aanraking gekomen met Wetsus waar ik deelnemer in ben. Een van de patenten die bij Wetsus beschikbaar kwam zag ik als erg kansrijk. Het betreft een nieuwe, eenvoudig toepasbare werkwijze om vloeistoffen te zuiveren.  Wil je meer weten over deze businesscase? Klik dan hier.

3. Hortimare 'tuin in zee' - Job Schipper

Hortimare is zojuist gestart als vermeerderingsbedrijf voor uitgangsmateriaal van zeewier en ontwikkelt de technologie om een zeewierteelt te starten. De teelt van zeewier opent een scala van nieuwe toepassingen en producten. Zo kunnen uit verschillende zeewieren bestanddelen worden gewonnen die in de voedingsindustrie worden gebruikt (bindmiddelen) maar ook ingrediënten die actief de gezondheid bevorderen. Voor meer informatie over deze businesscase klik je hier.

4. Ondergrondsirrigatiesysteem - Michaël Krens

Tijdens mijn studie wist ik al dat ik zo snel mogelijk wilde gaan ondernemen. Het 'werk' wat ik nu doe zie ik totaal niet als verplichting en die vrijheid vind ik het mooiste van ondernemen. Ik heb met veel goede ideeën rondgelopen maar heb er uiteindelijk voorgekozen om echt verder te gaan met mijn idee voor een ondergrondsirrigatiesysteem. Ben je benieuwd wat dit idee inhoudt? Klik dan hier.

5. Nieuwe Energie - Floris Venneman en Michiel Postma

Wij zijn Michiel Postma en Floris Venneman, beide zelfstandig ondernemers waarbij we ons bezighouden met vraagstukken rondom marketing.Begin 2009 bedachten we een nieuwe toepassing voor het gebruik van voedingssupplementen. We zagen deze markt enorm groeien en het leek ons interessant om hetgeen wat we anders voor opdrachtgevers doen, zelf te initiëren. Ben je nieuwsgierig geworden naar dit idee? Lees dan hier verder.

cheap jordan shoes 2015 jordan retro shoes jordan 11 gamma blue jordan shoes for sale gamma jordan 11 blue jordan 11 space jam jordan 11 gamma low jordan 11 low